Učna pot Savus

Galerija

 
 

Ravninska pot ob reki Savi, za ljubitelje narave in čudovitih razglednih točk.

  • primerna za družine, posameznike in skupine
  • nezahtevna, ravna, 5 km dolga poučna krožna pot
  • za sprehajalce in kolesarje
  • možna izposoja električnih koles
  • pohod z lokalnim vodnikom
  • v juniju organiziran Pohod po Učni poti Savus

Izhodišče 5 kilometrov dolge krožne poti se nahaja ob izlivu Sopote v Savo, tam, kjer v pristanu domuje tudi radeški splav.

Pot, ki na inovativen način združuje interpretacijo naravne in kulturne dediščine in v večji meri poteka ob reki Savi, simbolično nosi ime antičnega rečnega božanstva - Savus.

Preizkusite vožnjo z električnimi kolesi!

Zaradi povsem ravninskega terena je Učna pot Savus nezahtevna in primerna za individualne in skupinske pohode, pa tudi za kolesarje. Lahko pa pot prekolesarite z električnim kolesom, ki si ga sposodite v TIC Savus na izhodišču učne poti.

Poučna pot, ki združuje naravne in kulturne lepote

Sprehodite se mimo Rekreacijskega parka Savus in pod krošnjami eksotičnih dreves Parka Dvor po eni najlepših in najdaljših ribolovnih tras v Evropi. Preizkusite inovativna didaktična igrala in se naučite nekaj novega o okoliški favni in flori ali pot odkrivajte s pomočjo informativnih tabel, ki vas z bistvenimi poudarki spremljajo ob poti. Učna pot Savus se nadaljuje v Didaktični krog ob bajerju, ki z informativnimi tablami in didaktičnimi pripomočki omogoča spoznavanje vodnega sveta in sproščanje v naravi.

Pohod priporočamo v spremstvu lokalnega vodnika, ki vam bo na svojevrsten način predstavil ta edinstven prostor ob Savi.

Vabljeni tudi na tradicionalen Pohod po Učni poti Savus, ki pod okriljem Posavskega festivala tematskih poti poteka vsako leto meseca junija.

Informacije

Učna pot Savus – izhodišče

Trg 15
1433 Radeče

03 56 87 941
info@ktrc.si

 
 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.