Ostrovrharjeve gospodinje

Galerija

 
 

Idilična vas Svibno, dom vitezov Ostrovrharjev in Ostrovrharjevih gospodinj. V prelepem podeželskem okolju, obdanem s spokojno tišino, vas čaka pravcato kulinarično in etnografsko doživetje s srednjeveškim pridihom.

  • etnografsko in kulinarično doživetje
  • popotovanje v srednjeveške čase
  • slikovita pokrajina in idilična vasica
  • domače dobrote po tradicionalnih receptih
  • primerno za skupine

Ob vznožju hriba, pod ostanki grajskih zidov gradu Ostrovrharjev, leži idilična vasica Svibno. Kraj, ki je nekdaj svoj razcvet doživljal predvsem zaradi ugodne lege ob edini cestni povezavi z Ljubljano, je danes znan po prijaznih in gostoljubnih domačinih. Mednje brez dvoma sodijo tudi Ostrovrharjeve gospodinje, sekcija Društva kmečkih žena Arnika, ki s ponosom ohranjajo etnografsko in kulinarično izročilo Svibnega.

Pravcato srednjeveško doživetje, ki vas ne bo pustilo ravnodušne

Ostrovrharjeve gospodinje in njihove pomočnice obiskovalcem pričarajo pravcato srednjeveško doživetje. Pleteni jerbasi, ki jih spretno nosijo na glavah, se šibijo od domačih dobrot, pripravljenih po tradicionalnih receptih. Na hudomušen način vam prikažejo življenje iz časov, ko so vladali vitezi Ostrovrharji. Neizbrisen pečat doživetju da slikovita kulisa odmaknjene srednjeveške vasice – spokojnost kraja, njegova tipična trška zasnova ter v hrib vpeta cerkev sv. Križa vas popeljejo v preteklost.

Informacije

Društvo kmečkih žena Arnika

Svibno 18a
1433 Radeče

041 911 616 (Marjana Dolinšek)
03 56 87 941 (KTRC Radeče)
info@ktrc.si

www.svibno.si/drustva-in-organizacije/dkz-arnika/

Potrebna predhodna najava.

 
 

Podobne znamenitosti

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.