Tiskovna konferenca ob otvoritvi Didaktičnega kroga

Tiskovna konferenca ob otvoritvi Didaktičnega kroga

25.09.2020

Vodilni partner je Občina Radeče, projekt Posavski ribji krog pa je povezal še zavod KTRC Radeče, Ribiško družino Radeče in Osnovno šolo Marjana Nemca Radeče.

Po novinarski konferenco s predstavitvijo projekta je sledila svečana otvoritev in pa voden ogled učne poti, ki je nastala v okviru omenjenega projekta. Le-ta je sofinanciran iz Evropskega sklada za pomorstvo in ribištvo (ESPR).

Otvoritev je popestril mladi glasbenik na harmoniki, med ogledom pa sta osnovnošolki s pomočjo mentorice udeležencem prikazali, kako poteka analiza vode z novimi pripomočki, ki jih je osnovna šola prav tako pridobila zahvaljujoč projektu.

Didaktični krog ob bajerju je 720 m dolga pot, opremljena z interpretacijskimi tablami o ribljem življu, rečnem ekosistemu in vodnem krogu.

Nova učna pot ob bajerju na Hotemeškem polju je zasnovana po principu učilnice na prostem. Sestavlja jo 9 interpretacijskih točk, med katerimi lahko najdemo tudi sprostitveno zono s počivalniki, pa senzorično točko in kozolček s predstavitvijo rib, ki živijo v teh vodah.

Informacije

KTRC Radeče

Ulica Milana Majcna 1
1433 Radeče

03 56 87 941
info@ktrc.si

 
 
 

Gallery