Na Radeški tržnici že 3. ŠtantFest zapored

Na Radeški tržnici že 3. ŠtantFest zapored

26.09.2020

Ko smo v začetku leta pripravljali program dela, smo si ŠtantFest zamislili kot prireditev precej večjega formata. S pomočjo spremljevalnega programa smo se namreč želeli navezati na Svetovni dan turizma in nakazati uvod v vseslovenski projekt »Slovenija – Evropska gastronomska regija 2021«.

Zavedamo se namreč, da gastronomija predstavlja pomemben del sodobne turistične industrije. Žal so nam omejitve povezane s COVID-19, pa tudi izjemno slaba vremenska napoved, prekrižale načrte, a po tehtnem premisleku smo se odločili, da dogodek vsaj v omejenem obsegu in v skladu z mnenjem NIJZ vendarle izpeljemo.

Zaradi zagotavljanja fizične distance in posledično pomanjkanja prostora smo tako povabili k sodelovanju le ponudnike, ki redno prihajajo na Radeško tržnico, in seveda tudi vse tiste, ki so se prijavili na podlagi objavljenega koledarja ob občinskem prazniku. Namenoma smo prireditev izpeljali v času celotnega rednega obratovalnega časa tržnice, da so se obiskovalci lahko porazdelili in se tako izognili nevarnosti prevelike gneče.

V uvodnem delu je prisotne pozdravila direktorica KTRC Radeče Dubravka Kalin, ki je izpostavila velik pomen lokalno pridelane hrane in lokalne samooskrbe. V osrednjem delu pa je obiskovalce in ponudnike nagovoril župan občine Radeče Tomaž Režun, ki je izrazil zadovoljstvo, da ima Radeška tržnica kljub zahtevni situaciji dobre vsebine in je dobro obiskana, hkrati pa je izkoristil priložnost in vsem občankam in občanom čestital ob občinskem prazniku.

Vsaj malo smo poskušali dogajanje obogatiti tudi z glasbenimi točkami dveh mladih, a izkušenih glasbenikov. Na harmoniko sta tako zaigrala Nik Strnad in Matija Lazar, oba učenca Glasbene šole Laško-Radeče in pod mentorstvom Borisa Razborška. Da bi se lahko z dogajanjem in ponudbo na Radeški tržnici seznanili tudi tisti, ki so ostali doma, pa smo poskrbeli z javljanjem v živo preko Facebook strani Radeške tržnice.

 

Informacije

KTRC Radeče

Ulica Milana Majcna 1
1433 Radeče

03 56 87 941
info@ktrc.si