Kraljestvo Ostrovrharjev

 
 
 

Kraljestvo Ostrovrharjev

Kraljestvo Ostrovrharjev

Vitezi Ostrovrharji so že v 12. stoletju obvladovali brodarski promet in prehod čez reko Savo. Rečni promet je s splavarjenjem še dolga stoletja po tem cvetel vse do razmaha železniškega prometa, danes pa ta tradicija živi z etnografsko obarvanimi turističnimi rajžami radeškega splava.

1 dan | skupine | Radeče – Svibno – Zagrad

Vaše doživetje se prične z Ostrovrharjevo dobrodošlico (potica s pregreto smetano in zdravilni zvarek v fraklju) na brežini Save v Radečah. Vkrcanje na splav, 2,5-urna rajža z zgodbarjenjem. Sledi slikovita vožnja po dolini Sopote do Svibnega, kjer so kraljevali vitezi Ostrovrharji. Sprejem Ostrovrharjevih gospodinj z bogato malico iz jerbasa. Odhod do Ostrovrharjeve zidanice v Zagradu in degustacija vin v Ostrovrharjevi kuhinji na prostem v čudovitem vinogradniškem ambientu, kjer je že v časih vitezov rastla trta samorodnica.

 
 
 

Desni stolpec

Informacije

KTRC Radeče

Ulica Milana Majcna 1
1433 Radeče

03 56 87 941
info@ktrc.si


Program je mogoče prilagoditi vašim željam in potrebam.

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.