Slovenska bakla v Radečah

Slovenska bakla v Radečah

13.06.2024

V sredo, 12. junija 2024, smo v Radečah gostili Slovensko baklo. Veseli smo, da so baklo nosili predstavniki skoraj vseh športnih društev v občini in ostalih športnih sekcij, prav tako pa so se vabilu odzvali domači uspešni športniki.

Bakla je svojo pot ubrala s stadiona, od koder so jo pospremili nogometaši, jo predali krosmintoncem, ki so baklo ponesli skozi športno dvorano. Predali so jo rokometašem in ti naprej namiznotenisačem. Mimo blokov do brežine Save so baklo nosili jagnjeniški telovadci, pa naši karateisti in telovadci društva Partizan. Do Rekreacijskega parka Savus so si baklo izmenjali člani Društva invalidov in Jutranjke, ki so baklo predale atletom, Pii Mesec, mažoretkam, Evi Pepelnak in Matiji Rizmalu. Matija je baklo ponesel do balinišča, kjer so jo prevzeli planinci. Baklo so predali osnovnošolcem, ki so jo ponosno ponesli skozi šolo, mimo učilnic in jo potem predali vrtečanom. Le-ti so jo z velikim navdušenjem sprejeli in ponesli do stadiona, kjer so jo predali direktorici občinske uprave. Skupaj so naredili častni krog po stadionu in z baklo pritekli na prizorišče zaključnega dogajanja. Na vseh športnih površinah, ki jih je bakla obšla, so bili prisotni naši športniki, ki so z vadbo pospremili slovensko baklo in tako pokazali, da ima šport v Radečah pomembno mesto. Sodelovali so nogometaši, krosmintonci, namiznotenisači, karateisti, plezalci – sekcija planincev, Jutranjke, balinarji – sekcija upokojencev in mažoretke.

Zaključno prireditev, ki jo je povezovala Katja Čeč, so z glasbo prepletle Lea Čeč, Nuša Gorenjec in Lina Povšič. Vse zbrane je z motivacijskimi besedami nagovorila uspešna troskokašica Eva Pepelnak, pozdravne besede je dodal olimpijec Jurij Rovan, z zaključno mislijo je prireditev sklenila mag. Marjetka Lipec, direktorica občinske uprave, ki je baklo predala naprej v sosedno občino.

Organizatorji prireditve Slovenska bakla v Radečah, KTRC Radeče, se vsakemu posebej zahvaljujemo. Z vašo pomočjo smo ponesli olimpijski duh skozi Radeče, se spomnili pomembnih vrednot, ki jih prinaša šport in poslali dobre misli vsem našim športnikom, ki bodo julija sodelovali na OI v Parizu.

Pripenjamo povezavo do nekaj fotografij, ki so nastale pri glavnem prizorišču: https://www.facebook.com/share/p/7P8XPWqzLMgv4X2F/

Kako pa je bakla potovala skozi Radeče, pa si lahko pogledate tukaj: https://pariz2024.olympic.si/slovenska-bakla/pot/radece

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.