Didaktični krog

Galerija

 
 

Učilnica na prostem, opremljena za svojstveno doživljanje rečne flore in favne.

• učilnica na prostem
• pot z raznolikimi točkami, za sprostitev ali raziskovanje
• primerna za šolske skupine, individualne in skupinske pohode
• dolžina poti: 760 m
• nima večjih vzponov (gozdna pot, makadam)

Na območju ribnika na Hotemeškem polju se Učna pot Savus nadaljuje z novo urejenim Didaktičnim krogom. Ta je zasnovan po konceptu učilnice na prostem, vanj pa so umeščene vsebinsko raznolike doživljajske točke.


Del poti Didaktičnega kroga vas vodi po že obstoječi gozdni poti, del pa po makadamski poti po nabrežju ribnika. Pot nima večjih vzponov in spustov, nahaja se na nadmorski višini okoli 200 metrov tik ob reki Savi, v dolžino pa meri 760 metrov.


Raziščite pestrost življenja ob in v Savi


Nekoč degradirano območje danes v svoji novi podobi omogoča še bolj poglobljeno razumevanje številnih možnosti prostora ob reki Savi. Didaktični krog je opremljen z devetimi interpretacijskimi točkami na temo rib, rečnega ekosistema in vodnega kroga. Na poti pa vas čakajo sprostitvene ter senzorične točke (leseni počivalniki, drevesna opazovalnica, lesena knjiga ...), ki omogočajo svojstveno občutenje tamkajšnjega prostora.


Informacije

Didaktični krog – izhodišče

Hotemež 30
1433 Radeče

03 56 87 941
info@ktrc.si


 
 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.