Radeška tržnica in vertikalni zeliščni vrt

Galerija

 
 

Doživite živahno vzdušje na Radeški tržnici. Barvito mesto zdravih nakupov, prostor srečevanja in druženja. Tržnica z dušo, ki jo krasi prav poseben vertikalni zeliščni vrt.

  • nakupite kakovostno in varno hrano
  • ponudba lokalne in regionalne pridelave
  • sodobna tržnica v starem mestnem jedru
  • številni degustacijski dogodki in raznoliki kulinarični koncepti
  • vertikalni zeliščni vrt, kjer lahko brezplačno utrgate sveže vejice dišavnic in zelišč

Radeška tržnica je eden živahnejših prostorov v Radečah. Zaživela je šele leta 2015, v okviru projekta Posavska špajza. V tem kratkem času pa je hitro postala priljubljena tako med domačini kot tudi turisti.

Bogata ponudba lokalno in regionalno pridelane hrane

Ustavite se na Radeški tržnici in nakupite raznoliko, kakovostno in varno hrano. Večinoma ponudniki prodajajo lokalno in regionalno pridelano hrano. Na ta način tržnica spodbuja podjetništvo na podeželju ter lokalno samooskrbo. Krepi položaj regionalnih kmetij ter v praksi živi in diha trajnost.

Posebnost Radeške tržnice

Posebna značilnost Radeške tržnice je njen vertikalni zeliščni vrt. Edini tak vrt v Sloveniji se ponaša s pestrim izborom nasajenih zelišč in dišavnic. Njihove sveže vejice lahko obiskovalci Radeške tržnice kadar koli brezplačno utrgate in tako sestavinam, nakupljenim na tržnici, še izboljšate okus.

Okusite raznolike dobrote

Tržnica s številnimi degustacijskimi dogodki sledi tudi raznolikim kulinaričnim konceptom in se uspešno povezuje s turizmom. Za več informacij o dogodkih sledite Facebook stran Radeške tržnice.

K priljubljenosti Radeške tržnice je pomembno doprinesel tudi projekt Vsi na plac!, s katerim se je spodbudilo uživanje lokalno pridelane hrane in promoviral zdrav življenjski slog.

Informacije

Radeška tržnica KTRC

Starograjska ulica 7
1433 Radeče

03 56 87 941
info@ktrc.si

Na Facebook strani Radeške tržnice si lahko vnaprej ogledate seznam ponudnikov za vsako soboto.

Urnik:

Torek: 18.00 – 18.30*

Petek: 18.00 – 18.30*

Sobota: 8.00 – 11.30

*Torkov in petkov čas obratovanja se spreminjata glede na sezono.

 
 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.