Ribolov

Galerija

 
 

Ko spokojnost ob reki Savi prekine cvileč zvok zavore v ribiški roli, vrvica bliskovito izgine v globino in srce poskoči.

  • 2 km dolga ribiška trasa
  • za lov je potrebna dovolilnica
  • omogočen dostop za invalide
  • edinstvena izkušnja ribolova v spremstvu izkušenega ribiča

Ena najlepših in najdaljših ribolovnih tras v Evropi

Radeče se lahko pohvalijo z eno najlepših in najdaljših ribolovnih tras v Evropi. 2 km dolga trasa je prepletena z Učno potjo Savus vse tja do konca Hotemeškega polja, kjer se prične Didaktični krogUrejena trasa za invalide omogoča varno vključevanje v ribolov tudi ranljivim skupinam.

Dovolite miru, vodi, čisti naravi in petju ptic v idiličnem ambientu, da vas ponesejo stran od mnogih skrbi vsakdana.

Preizkusite se v ribolovu

Ribji živež v Savi je pester, tu najdete klene, mrene, krape, rdečeoke, ščuke, some, zelenike, ostriže in mnoge druge. Za ribolov je potrebna dovolilnica. Nakup je mogoč na bencinski črpalki PETROL (magistralna cesta iz Radeč proti Sevnici), v Gostišču Strnad na Hotemežu in na ribiskekarte.si.

Edinstvena izkušnja pa je ribolov v spremstvu izkušenega ribiča. Skupaj boste pekli ribe in okusili ribje bogastvo v vsej pristnosti savskih brežin.

Športni ribolov in tekmovanja

Za bolj izkušene radeška ribolovna trasa ponuja športni ribolov ter tekmovanja, ki jih prireja Ribiška družina Radeče. V svoji skoraj ravni liniji vsem tekmovalcem omogoča enake tekmovalne pogoje in je ena najboljših tras za tekmovanja v lovu rib s plovcem.

Če sami niste ribiči, pa se sprehodite vzdolž trase po Učni poti Savus in si le oglejte katerega od ribiških tekmovanj.

Informacije

Radeška ribolovna trasa – izhodišče

Hotemež 30
1433 Radeče

03 56 87 941
info@ktrc.si
www.rd-radece.si

 
 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.