Klop Savus 360°

Galerija

 
 

Ne le z radeškega splava, tudi z brežine reke Save se odpirajo krasni razgledi.

  • parametrična lesena klop
  • selfie točka
  • ponazoritev toka reke Save
  • projekt Po-Savski rečni turizem

Parametrična klop, ki atraktivno dopolnjuje radeški obrečni prostor

Umestitev klopi Savus 360° ob promenadni poti pri TRC Savus v splavarskem pristanu naslavlja prepoznano potrebo po dopolnjevanju radeškega obrečnega prostora z novimi zanimivostmi in vsebinami. Obiskovalcem nudi možnost za udobno uživanje v prekrasni naravni kulisi, ki klop obdaja.

Povezovanje elementov oblikovanja in lesarstva pri izdelavi tega edinstvenega kosa urbane opreme je vneslo v prostor dodano vrednost, ki jo je težko izmeriti. Odraža se predvsem v uporabnosti in povečani atraktivnosti prostora, kar je ključnega pomena tako za domačine kot obiskovalce, ki jih v naše kraje pripelje želja po novih doživetjih.

Klop je nastala v sklopu projekta Po-Savski rečni turizem, ki ga sofinancirata Evropska unija iz Evropskega sklada za pomorstvo in ribištvo in Republika Slovenija v okviru Operativnega programa za izvajanje Evropskega sklada za pomorstvo in ribištvo v obdobju 2014-2020.

Kaj vidijo vaše oči?

Klop je zasnovana tako, da lahko pri sedenju na njej občudujete okoliške vedute z vseh strani, hkrati pa s svojo razgibanostjo spominja na naravne oblike, ki jih najdemo na naši materi Zemlji prav na vsakem koraku. Začetek klopi ponazarja sotočje Sopote in Save, njena oblika kot taka pa tok reke Save, nežno vijuganje med posavskimi griči, njeno prvinsko razigranost ter občasno divjo naravo. Pozorne oči pa ob pogledu na klop najdejo tudi obris ribe in še marsikaj drugega.

Informacije

Klop Savus 360°

Trg 15
1433 Radeče

03 56 87 941
info@ktrc.si

 
 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.