Stara šola – interpretacijski center naravnih vrednot

Galerija

 
 

Spoznajte naravne vrednote, posebnosti in bogato radeško zgodovino – v centru, ki združuje in uveljavlja trajnostne principe in lokalno naravno dediščino.

  • primerno za skupine
  • na enem mestu ogled naravnih znamenitosti in bogate zgodovine
  • dostop do naravnih vrednot, katerih rastišča so skrivnost
  • jamski medvedi, najdebelejše drevo v Sloveniji ...

Interpretacijski center naravnih vrednot Stara šola je nastal v sklopu projekta Stara šola za nove ideje in in bil v 2019 urejen na Jagnjenici pri Radečah.

Spoznajte naravne posebnosti radeške občine

V centru lahko skozi film virtualno doživite naravne vrednote in spoznate bogato zgodovino teh krajev. Primarno pa seveda naravne posebnosti radeške občine.

Ste vedeli, da so se v teh krajih tisočletja nazaj sprehajali mogočni jamski medvedi? Sledi tistega časa so varno shranjene v interpretacijskem centru. Prav tako tu najdete zanimivosti kot je ta, da v radeški občini kraljuje Gašperjev kostanj, najdebelejši domači kostanj in obenem najdebelejše drevo v Sloveniji.

Center ponuja tudi možnost, da podrobneje spoznate nekatere naravne posebneže, ki so v svojem naravnem okolju tako redki in ogroženi, da so njihova rastišča skrivnost. S tem center pomembno doprinese k varovanju naravne dediščine ter k višanju čuta odgovornosti pri ravnanju z okoljem.

Pred vhodom v Interpretacijski center naravnih vrednot si je možno ogledati repliko gozdnega vozička, s katerim so nekoč iz gozdov Jatne v dolino po gozdni železnici spravljali les.

Informacije

Stara šola - interpretacijski center naravnih vrednot

Jagnjenica 15
1433 Radeče


03 56 87 941
info@ktrc.si

Delovni čas po dogovoru. Za obisk centra je potrebna predhodna najava pri KTRC Radeče.

 
 

Podobne znamenitosti

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.