Jadralno padalstvo

Galerija

 
 

Jadralno padalstvo je šport, ki v zadnjih letih doživlja razcvet. Čedalje več ljudi išče svobodo v naravi in ta šport ponuja ravno to.

  • individualna uporaba vzletišča Prnovše
  • vzletišče, primerno tudi za začetnike
  • eno izmed najstarejših jadralno-padalskih društev v Sloveniji, Kondor Radeče

Bogata zgodovina jadralnega padalstva v Radečah

Društvo jadralnih padalcev Kondor Radeče je eno izmed najstarejših jadralno-padalskih društev v Sloveniji. Ustanovljeno je bilo v letu 1991 in še danes skrbi, da se padalstvo ohranja ter prenaša na nove generacije. 

Za začetnike primerno vzletišče Prnovše

V Radečah je mogoča individualna uporaba lokalnega vzletišča Prnovše na hribu Svinjski rt. Vzletišče je bilo v zadnjem času precej podaljšano in je sedaj primerno tudi za začetnike. Dostop z avtomobilom je mogoč do zadnjih hiš v vasi Prnovše, do vzletišča pot nadaljujemo peš.

Za vzlet je primeren južni ali jugovzhodni veter, ob jugozahodniku je bolje ostati na tleh, saj se za robom hriba pojavljajo rotorji. Pristajalni prostor je travnik ob reki Savi pri Gostišču Flosar, kjer je nameščena tudi vetrna vreča.

Društvo za letenje z jadralnimi padali Kondor Radeče ima poleg Prnovš registrirani še dve vzletišči (domače Križe ter Lisco, ki se nahaja v sevniški občini).

Za več informacij glede jadralnega padalstva v Radečah in okolici se lahko obrnete na predstavnike društva Kondor Radeče. 

Informacije


Društvo za letenje z jadranimi padali Kondor

031 241 007 (Gašper Ferme)

https://www.kondor-radece.si/

 
 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.