Park Dvor

Galerija

 
 

Sprehodite se po labirintu zelenih umetnin, pod krošnjami očarljivih drevesnih lepotic, ki sta jih tekom desetletij ustvarjala človek in narava.

  • čudovit graščinski park iz 19. stoletja
  • naravna vrednota lokalnega pomena
  • eksotična drevesa in grmi

Graščinski park, ki je danes razglašen za naravno znamenitost, je nastal v drugi polovici 19. stoletja.

Je še ena izjemna naravna posebnost, ki jo skriva brežina Save v Radečah. Čudovit park se razprostira okoli graščine Dvor in je zasnovan v značilnem angleškem krajinskem slogu. Drevesa, ki ga krasijo, so uvažali predvsem iz Trsta in ljubljanskega botaničnega vrta.

Stoletna eksotična drevesa, ki vas bodo očarala

Mreža poti in stezic, med katerimi so v gručah ali posamično zasajena parkovna drevesa, je speljana vse do reke Save. Med stoletnimi eksotičnimi drevesi in grmi sredi parka kraljuje orjaška lipa. Tu so še tise, pendule, murve, orjaške močvirske ciprese, čudovita bukev s povešenimi vejami ... eno najlepših dreves, ki ga najdete v parku, pa je japonska sofora.

Skozi Park Dvor pa vas bo vodila tudi Učna pot Savus.

Pred obiskom Parka Dvor je (zlasti za skupine) obvezna najava v Prevzgojnem domu Radeče, saj gre za območje, kjer je gibanje omejeno. Najava je možna na 03 565 83 00 ali pd.radece@gov.si

Informacije

KTRC Radeče

Ulica Milana Majcna 1
1433 Radeče

03 56 87 941
info@ktrc.si

Možen je samostojen ogled parka, pred obiskom Parka Dvor pa je (zlasti za skupine) obvezna najava v Prevzgojnem domu Radeče, saj gre za območje, kjer je gibanje omejeno. Najava je možna na 03 565 83 00 ali pd.radece@gov.si. Po prehodni najavi pri KTRC Radeče je mogoč tudi ogled v sklopu vodenega ogleda Učne poti Savus.

 

 
 

Podobne znamenitosti

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.